Castle Stones reinigen, beschermen en onderhouden

TIP: om het vuil tegen te gaan, is een vloermat die het eerste vuil opvangt erg raadzaam.

Bekijk alle vloermatten

Voorwaarden voor het reinigen

De vloer moet koud en droog zijn. Schakel daarom de vloerverwarming altijd uit vooraleer u de reiniging start. Het aangeraden verbruik zijn gemiddelden die kunnen variëren. Lees goed de etiketten en zorg dat de werkruimtes goed kunnen ventileren. Bij twijfel probeer altijd vooraf het product uit op een onopvallende plaats.

 

Dagelijks of wekelijks onderhoud

Voor het dagelijkse onderhoud gebruikt u de HMK P324 Edelzeep, verhouding 1:200 (1 dopje op 8L water). Dit onderhoudsproduct is ook geschikt voor alle natuur- en kunststofgebonden steen als, marmer, jura-marmer, travertin, terrazzo, muschelkalk, graniet, leisteen, tegels en plavuizen, cotto enz.

de HMK P324 is een milde, neutrale onderhoudsreiniger met speciale, natuurlijke onderhoudscomponenten. Door regelmatig gebruik wordt het oppervlak mooier. De natuurlijke kleurstructuur wordt verdiept en geeft het oppervlak een warm onderhouden aanzicht. Het oppervlak wordt vuilafstotend en ongevoeliger voor vlekken alsook onderhoudsvriendelijker in het gebruik. Alle bestanddelen zijn in water oplosbaar. De opbouw van grijze kalkzeepresten wordt door gebruik van speciale grondstoffen vermeden. Gebruik dit product niet bij temperaturen onder de 12 en boven 25 °C.

 

Periodiek onderhoud

Voor periodiek onderhoud raden wij HMK R155 aan, verhouding 1:10 (mengen met water). Breng het verdund product aan op de vloer. Laat 10 minuten weken. Schrob de vloer nadien met een schrobber of borstel en spoel goed na met schoon water.

TIP: We raden u aan tenminste 1 maal per jaar een periodieke reiniging uit te voeren aangezien de HMK P324 op zeepbasis is en laagjes op de vloer kan opbouwen. Die laagjes zorgen ervoor dat de vloer glad wordt en in die laag kan zich ook vuil ophopen. Door met de HMK R155 een periodieke reiniging 6 maal per jaar uit te voeren kan deze laag goed opgelost worden.

Controleer na een jaar of uw vloer nog dicht is. Trekt het water in de vloer en wordt die plek donkerder van kleur? Dan is een laagje HMK S232 watergedragen impregneer de oplossing.

 

Wat te doen bij een extreem vuile vloer

Bij een extreme vuile vloer mag men meer R 155 gebruiken. Laat deze 10 minuten inwerken en goed schrobben. Neem daarna het vieze water op.

Castle Stones plaatsen
Castle stones