Cementtegels De Tegel bv

Cementtegels van De Tegel bv onderhouden

 

VOORBEREIDING van Cementtegels

Na de plaatsing en voor het voegen kunnen de droge tegels met Lithofin Vlekstop W geïmpregneerd worden. Dit vergemakkelijkt het afwassen van het voegmateriaal en vormt een grondlaag voor de latere eindbehandeling.

 

REINIGEN van Cementtegels

Cementtegels kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met Boscobello natuursteen krachtreiniger om algemeen vuil te verwijderen.

Om eventuele cementsluier te verwijderen kan dit product gebruikt worden met een eenschijf schrobmachine met een witte pad. Gebruik NOOIT zuurhoudende reinigers, deze kunnen uw cementtegels blijvend beschadigen.

 

BESCHERMEN van Cementtegels

Een herhaalde toepassing van Lithofin Vlekstop W verhoogt de vlekweerstand tegen olie en vet, helpt vlekken tegen te gaan en vergemakkelijkt het onderhoud. Opgelet: wanneer er voorafgaand aan het voegwerk niet geïmpregneerd is, moet Lithofin Vlekstop W na 4u een tweede maal toegepast worden. Lithofin Vlekstop W vormt geen film, is ongeveer 3 tot 4 jaar werkzaam.

 

ONDERHOUDEN van Cementtegels

Cementtegels onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuur- en betonsteen, Boscobello natuursteen onderhoudsproduct. Dit product vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Voor een mooie glans en bescherming gebruik af en toe Lithofin MN Glans en Schoon. Doseer dit product zorgvuldig. Een kopje per emmer, éénmaal per maand is vaak ruim voldoende.