Cementtegels Bisazza onderhoudsadvies

Onderhoudsadvies voor Bisazza Cementtegels

Bisazza cementtegels worden in de productie reeds behandeld met een water- en oliewerende impregnering en afgewerkt met waslagen. De tegels mogen niet gereinigd worden met zuurhoudende of sterk-alkalische producten. De tegels mogen ook niet geschuurd worden met grove of krassende middelen.

OPGELET: Bisazza cementtegels mogen enkel met FILA producten behandeld worden. Nooit met het Lithofin assortiment.

 

ONDERHOUD cementtegels Bisazza


Eerst moet de vloer gereinigd worden. Dat kan enkele dagen na het voegen. Vermeng FILA PS87 volgens voorschrift, verdeel over de vloer, wacht 15 min, schrob de vloer op. Gebruik borstels en als er hardnekkige vlekken inzitten (bijvoorbeeld rubberen afdruk van schoenen) gebruik een schuursponsje met fijne korrel.

Bij het reinigen is het zeer belangrijk goed na te spoelen met helder water. Een waterzuiger is geen overbodige luxe.

TIP: Cementsluier kan men verwijderen met FILA PS87 mits grondig schrobben met een harde borstel of met een éénschijfsmachine met een schrobpad.

 

ALGEMEEN ONDERHOUD cementtegels Bisazza

Door de cementtegels na het impregneren regelmatig te onderhouden (dweilen) ontstaat er een goede verdichting van het tegeloppervlak en worden de tegels door de patine steeds mooier en voller van kleur.

Advies: Cementtegels zijn gevoelig voor zuurhoudende producten. Vermijd het morsen en inwerken van producten zoals azijn, ontkalkers, fruitsap, cementsluierverwijderaars enz.