Indische kalkleisteen (kerkdallen)

Handelsbenamingen: Noir d'Orient, Andhra black, Desert black, Cudappah,...

Deze uit Indië afkomstige harde en zeer dichte kalksteensoort kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Mogelijks kan de kleur verlichten bij buitengebruik. De eigenschappen van deze steensoort zijn grotendeels vergelijkbaar met die van hardsteen. 

 

REINIGEN van Indische zwarte kalkleisteen

Deze zuurgevoelige kalkleisteen kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met een Boscobello natuursteen krachtreiniger om algemeen vuil te verwijderen.

Voor het verwijderen van cementsluier op kerkdallen kan u Boscobello natuursteen krachtreiniger puur gebruiken in combinatie met een eenschijf schrobmachine met pad. Gebruik NOOIT zuurhoudende reinigers, ze kunnen uw steen blijvend beschadigen.

 Deze werkwijze geldt zowel voor het reinigen van deze steen binnen als buiten.

 

BESCHERMEN van Indische zwarte kalkleisteen

Een UNI Vlekstop PLUS is een ideaal impregneermiddel met sterk vlekwerende eigenschappen. Dit product heeft een langdurige werking, werkt kleurverdiepend en vormt geen lagen.

Ook bij buitengebruik kan u dit product gebruiken. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dit iets sneller herhaalt moeten worden.

Voor minder intensief gebruik en binnenshuis kan je de kerkdallen ook boenen met een MN Leisteenolie, dit product zorgt voor een mooie glans en versterkt de kleur.

 

ONDERHOUDEN van Indische zwarte kalkleisteen

Kalkleisteen (kerdallen) onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuursteen, de Boscobello natuursteen onderhoudsreiniger. Boscobello natuursteen onderhoudsreiniger vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam. Ook toepasbaar bij buitengebruik.

Starterskit voor natuursteen

Om kennis te maken met ons Huismerk Boscobello onderhoudsproducten ontwikkelden wij de Boscobello starterskit voor natuursteen waarin alle producten zitten die u nodig heeft voor een volledig onderhoud van uw natuursteen tegels. Van de eerste reiniging tot het wekelijks en periodiek onderhoud.

De starterskit bevat 2 x 1L natuursteen onderhoudsproduct en 1L natuursteen krachtreiniger. Met deze starterskit kan u direct aan de slag.

Bestel starterskit online
Boscobello starterskit natuursteen

SIX PACK

Meer nodig? Wij bieden u € 17,60 voordeel bij aankoop van 6 X 1 Liter Boscobello onderhoudsproducten.

Bestel SIX PACK natuursteen online
six pack boscobello natuursteen krachtreiniger