Arduin reinigen

Vloeren in Belgische blauwe hardsteen, Petit Granit, Arduin of Blauwe Steen juist onderhouden

Belgische blauwe hardsteen kent tal van synoniemen. U kan er hierboven al enkele van terugvinden. Het is de bekendste Belgische natuursteen afkomstig van Soignies-Escaussinnes-Neufvilles, Condroz- en Molignébekken. Deze Blauwe Steen is eigenlijk een compacte crynoïde kalksteen die witte aders en fossielen bevat

 

REINIGEN van Belgische Blauwe Hardsteen

Om na de plaatsing de vloer grondig te reinigen of om periodiek Blauwe Steen te schrobben, adviseren we u een Boscobello natuursteen krachtreiniger. Ideaal voor de eerste reiniging en het verwijderen van een cementsluier, is het gebruik van onverdunde Boscobello natuursteen krachtreiniger te gebruiken in combinatie met een éénschijfmachine met pad.

Nooit zuurhoudende producten, zoals cementsluierverwijderaars, toepassen op Blauwe Steen. Deze kunnen uw steen blijvend beschadigen.

Deze werkwijze geldt zowel voor het reinigen van arduin binnen als buiten.

 

BESCHERMEN van Belgische Blauwe Hardsteen

Arduin heeft van zichzelf al sterk vuilwerende eigenschappen. Om de kleine porositeit van dit gesteente tegen te gaan kan u een Lithofin Vlekstop "W" aanbrengen. Dit impregneermiddel op waterbasis vergemakkelijkt het onderhoud en is bovendien milieuvriendelijk. Het is onzichtbaar, het verdonkert uw Blauwe Steen niet en vormt geen lagen.

Deze bescherming is niet geschikt voor gepolijste Blauwe Steen. Door de kleine opname adviseren we dit product periodiek te gebruiken bij intensief gebruik.

Het beschermen van arduin buiten kan, maar zal periodiek herhaalt moeten worden. Dit omdat zowel zon als regen hier een grote invloed op hebben.

 

ONDERHOUDEN van Belgische Blauwe Hardsteen

Voor het regelmatig onderhoud adviseren we een Lithofin MN blauwe steen onderhoud, voor mooie en duurzame vloeren. Een dweilconcentraat speciaal voor Arduin samengesteld. het vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Starterskit voor natuursteen

Om kennis te maken met ons Huismerk Boscobello onderhoudsproducten ontwikkelden wij de Boscobello starterskit voor natuursteen waarin alle producten zitten die u nodig heeft voor een volledig onderhoud van uw natuursteen tegels. Van de eerste reiniging tot het wekelijks en periodiek onderhoud.

De starterskit bevat 2 x 1L natuursteen onderhoudsproduct en 1L natuursteen krachtreiniger. Met deze starterskit kan u direct aan de slag.

Bestel starterskit online
Boscobello starterskit natuursteen

SIX PACK

Meer nodig? Wij bieden u € 17,60 voordeel bij aankoop van 6 X 1 Liter Boscobello onderhoudsproducten.

Bestel SIX PACK natuursteen online
six pack boscobello natuursteen krachtreiniger