Basalt

Basalt reinigen, beschermen en onderhouden

Basalt is een sterke en slijtvaste steensoort die binnen en buiten toegepast kan worden. Het is een onderhoudsvriendelijk gesteente ideaal voor intesief gebruik.

 

REINIGEN van Basalt

Voor de eerste reiniging adviseren we een Boscobello natuursteen krachtreiniger te gebruiken. Deze reinigt en ontvet de steen en verwijdert de cementsluier.

Specifiek om de cementsluier te verwijderen bij ZUURBESTENDIGE Basalt kan u ook een MN Cementsluierverwijderaar gebruiken. Twilight/Palladio dark/G684 is een ZUURGEVOELIGE Basalt! Gebruik hiervoor GEEN MN Cementsluierverwijderaar.

Deze werkwijze kan ook toegepast worden bij het gebruik van basalt buiten.

 

BESCHERMEN van Basalt

Om de porositeit van dit gesteente tegen te gaan kan u een Lithofin Vlekstop "W" aanbrengen. Dit impregneermiddel op waterbasis vergemakkelijkt het onderhoud en is bovendien milieuvriendelijk. Het is onzichtbaar, het verdonkert uw Basalt niet en vormt geen lagen.

Wesnt u een kleurverdiepende bescherming? Kies dan voor een Vlekstop PLUS.

Ook buiten kan u basalt gaan beschermen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dit proces iets sneller herhaalt moeten worden.

 

ONDERHOUDEN van Basalt

Voor het regelmatig onderhoud adviseren we Boscobello natuursteen onderhoudsreiniger. Een onderhoudsconcentraat voor natuursteen. Het vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam. Kan ook buiten toegepast worden.

Starterskit voor natuursteen

Om kennis te maken met ons Huismerk Boscobello onderhoudsproducten ontwikkelden wij de Boscobello starterskit voor natuursteen waarin alle producten zitten die u nodig heeft voor een volledig onderhoud van uw natuursteen tegels. Van de eerste reiniging tot het wekelijks en periodiek onderhoud.

De starterskit bevat 2 x 1L natuursteen onderhoudsproduct en 1L natuursteen krachtreiniger. Met deze starterskit kan u direct aan de slag.

Bestel starterskit online
Boscobello starterskit natuursteen

SIX PACK

Meer nodig? Wij bieden u € 17,60 voordeel bij aankoop van 6 X 1 Liter Boscobello onderhoudsproducten.

Bestel SIX PACK natuursteen online
six pack boscobello natuursteen krachtreiniger