Leisteen onderhoud

Leisteen reinigen, beschermen en onderhouden

Leisteen komt vanuit de hele wereld. Het is een dicht gelaagde natuursteen die zowel binnen- als buitenhuis zijn toepassingen heeft. De meeste soorten leisteen zijn zuurbestendig, maar soorten zoals Italiaanse kleurlei is wel zuurgevoelig.

 

REINIGEN van Leisteen

Zuurgevoelige leisteen kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met Boscobello natuursteen krachtreiniger om algemeen vuil te verwijderen.

Bij zuurbestendige leisteen verwijdert u de cementsluier en bouwvuil makkelijk met een MN cementsluierverwijderaar.

Test vooraf op een stukje steen of uw leisteen zuurgevoelig is of niet.

Deze werkwijze geldt zowel voor het reinigen van leisteen binnen als buiten.

 

BESCHERMEN van Leisteen

Beschermen kan met verschillende producten afhankelijk van uw doel.

Een MN Vlekstop is een ideaal impregneermiddel met sterk vlekwerende eigenschappen. Dit product heeft een langdurige werking.

Een MN vlekstop PLUS is gelijkaardig aan de MN vlekstop, maar deze is ook kleurverdiepend, zonder vorming van lagen.

Het beschermen van leisteen buiten kan, maar zal periodiek herhaalt moeten worden. Dit omdat zowel zon als regen hier een grote invloed op hebben.

Voor minder intensief gebruik en binnenshuis kan je de leisteen ook boenen met een MN Leisteenolie, dit product zorgt voor een mooie glans en versterkt de kleur.

 

ONDERHOUDEN van Leisteen

Leisteen onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuursteen, de Boscobello natuursteen onderhoudsreiniger. Deze natuursteen onderhoudsreiniger vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam. Ook geschikt voor buitengebruik.

Starterskit voor natuursteen

Om kennis te maken met ons Huismerk Boscobello onderhoudsproducten ontwikkelden wij de Boscobello starterskit voor natuursteen waarin alle producten zitten die u nodig heeft voor een volledig onderhoud van uw natuursteen tegels. Van de eerste reiniging tot het wekelijks en periodiek onderhoud.

De starterskit bevat 2 x 1L natuursteen onderhoudsproduct en 1L natuursteen krachtreiniger. Met deze starterskit kan u direct aan de slag.

Bestel starterskit online
Boscobello starterskit natuursteen

SIX PACK

Meer nodig? Wij bieden u € 10 voordeel bij aankoop van 6 X 1 Liter Boscobello onderhoudsproducten.

Bestel SIX PACK natuursteen online
six pack boscobello natuursteen krachtreiniger