Witsteen of Kalksteen

Kalksteen - Witsteen reinigen, beschermen en onderhouden

Witsteen is een gebruikte benaming voor lichte kalkstenen vooral afkomstig uit Frankrijk en Portugal. Kalksteen kent vooral binnenshuis zijn toepassingen voor vloeren en wanden in inkomhallen, leefruimtes, badkamers... Mits een aangepast onderhoud kan Witsteen ook toegepast worden als bevloering in ontvangstruimtes of winkels. Er bestaan veel verschillende soorten witsteen, elk met hun porositeit en hardheid.

 

REINIGEN van Witsteen

Witte kalksteen kan u na plaatsing en het uitdrogen van de voeg grondig reinigen met een Boscobello natuursteen krachtreiniger om algemeen vuil te verwijderen.

Om eventuele cementsluier te verwijderen kan dit product gebruikt worden met een eenschijf schrobmachine met een groene pad. Gebruik NOOIT zuurhoudende reinigers, deze kunnen uw marmer blijvend beschadigen.

Deze werkwijze kan eveneens toegepast worden voor het reinigen van witsteen buiten.

 

BESCHERMEN van Witsteen

Een MN Vlekstop ECO is een speciaal impregneermiddel voor poreuze kalkstenen. Dit product werkt water- en vlekwerend en heeft een langdurige werking, vormt geen lagen en is onzichtbaar.

Ook buiten kan een kalksteen geïmpregneerd worden, al zal dit sneller herhaalt moeten worden aangezien de steen onderhevig is aan de weersomstandigheden.

 

ONDERHOUDEN van Witsteen

Kalk- of witsteen onderhouden kan u met het universele onderhoudsproduct voor natuursteen, de Boscobello natuursteen onderhoudsreiniger. Deze natuursteen onderhoudsreiniger vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam. Ook buiten kan u dit product toepassen.

Voor verzoete of gepolijste afwerkingen zorgt het periodiek gebruik van glansmelk, MN Glans en Schoon, voor een bescherming van uw oppervlakteafwerking en zorgt voor een mooie glans. Afhankelijk van de witsteen dient dit product goed gedoseerd te worden. De ene witsteen is sneller verzadigd dan de andere.

Starterskit voor natuursteen

Om kennis te maken met ons Huismerk Boscobello onderhoudsproducten ontwikkelden wij de Boscobello starterskit voor natuursteen waarin alle producten zitten die u nodig heeft voor een volledig onderhoud van uw natuursteen tegels. Van de eerste reiniging tot het wekelijks en periodiek onderhoud.

De starterskit bevat 2 x 1L natuursteen onderhoudsproduct en 1L natuursteen krachtreiniger. Met deze starterskit kan u direct aan de slag.

Bestel starterskit online
Boscobello starterskit natuursteen

SIX PACK

Meer nodig? Wij bieden u € 17,60 voordeel bij aankoop van 6 X 1 Liter Boscobello onderhoudsproducten.

Bestel SIX PACK natuursteen online
six pack boscobello natuursteen krachtreiniger