Zandsteen kuisen

Zandsteen reinigen, beschermen en onderhouden

Zandsteen is duurzaam geschikt voor bevloering binnen- en buitenshuis. Zandsteen is vaak vrij poreus zodat impregneren aanbevolen is. 

 

REINIGEN van Zandsteen

Voor de eerste reiniging adviseren we Boscobello natuursteen krachtreiniger te gebruiken. Deze reinigt en ontvet de steen en verwijdert de cementsluierverwijderaar.

Specifiek om de cementsluier te verwijderen bij ZUURBESTENDIGE Zandsteen kan u ook een MN Cementsluierverwijderaar gebruiken.  Pietra serena is een ZUURGEVOELIGE Zandsteen! Gebruik hiervoor NOOIT een MN Cementsluierverwijderaar.

 Deze werkwijze geldt zowel voor het reinigen van zandsteen binnen als buiten.

 

BESCHERMEN van Zandsteen

Om de porositeit van dit gesteente tegen te gaan kan u een Lithofin Vlekstop "W" aanbrengen. Dit impregneermiddel op waterbasis vergemakkelijkt het onderhoud en is bovendien milieuvriendelijk. Het is onzichtbaar, het verdonkert uw Zandsteen niet en vormt geen lagen.

Zandsteensoorten kunnen niet gelijkmatig gaan verdiepen als u een kleurverdiepende impregnering zou gaan gebruiken. We adviseren kleurloos te gaan verdiepen.

Het beschermen van zandsteen buiten kan, maar zal sneller herhaalt moeten worden, aangezien de steen hier onderhevig is aan de weersomstandigheden.

 

ONDERHOUDEN van Zandsteen

Voor het regelmatig onderhoud adviseren we een Boscobello natuursteen onderhoudsreiniger. Een onderhoudsconcentraat voor natuursteen. Het vormt geen lagen en ruikt fris en aangenaam.

Voor periodieke toepassingen binnen kan u een MN Glansfilm gebruiken. Deze glansmelk voor het behandelen van ruwe zandsteen. MN Glansfilm maakt het oppervlak minder ruw en vergemakkelijkt het onderhoud.

Deze producten kunnen ook buiten toegepast worden.

Starterskit voor natuursteen

Om kennis te maken met ons Huismerk Boscobello onderhoudsproducten ontwikkelden wij de Boscobello starterskit voor natuursteen waarin alle producten zitten die u nodig heeft voor een volledig onderhoud van uw natuursteen tegels. Van de eerste reiniging tot het wekelijks en periodiek onderhoud.

De starterskit bevat 2 x 1L natuursteen onderhoudsproduct en 1L natuursteen krachtreiniger. Met deze starterskit kan u direct aan de slag.

Bestel starterskit online
Boscobello starterskit natuursteen

SIX PACK

Meer nodig? Wij bieden u € 17,60 voordeel bij aankoop van 6 X 1 Liter Boscobello onderhoudsproducten.

Bestel SIX PACK natuursteen online
six pack boscobello natuursteen krachtreiniger