Kan ik tegels plaatsen op mijn bestaande vloerbekleding in tegels?

Ja, u kan op elke bestaande tegelvloer nieuwe tegels plaatsen.

Dit is aangeraden om enkel bij binnenvloeren toe te passen. Deze plaatsing kan uitgevoerd worden met XXL-tegels, standaard keramische tegels of natuursteen tegels. Het voordeel van ultradunne XXL-tegels is dat u een minimale opbouwhoogte hebt.

Het is belangrijk de ondergrond eerst na te kijken op vocht of barsten. Losse stukken dient u terug vast te lijmen. U kan de nieuwe tegels verlijmen met een hoogperformante kleefmortel (flex). Op poreuze of gladde tegels is het aangewezen om met een primer te werken. Deze zorgt er voor dat uw lijm een betere hechting krijgt met de ondergrond.

We leggen u stap voor stap uit hoe u tegels op tegels plaatst.

XXL renovatie tegels

Tegel op tegel plaatsen

  • U kan op elke bestaande tegelvloer nieuwe tegels plaatsen met renovatietegels. Het is belangrijk de bestaande tegels eerst na te kijken op vocht of barsten. 
  • Om de draagkracht van de bestaande tegels te testen kan u lichtjes met een rubberen hamer op de tegels kloppen. U hoort dan welke tegels los of hol zijn. Deze tegels dient u te vervangen of te verwijderen. Om de ruimte op te vullen waar u de tegel verwijderd hebt dient u deze te egaliseren.
  • Erg belangrijk is het reinigen van de ondergrond. Deze moet vuil en vet vrij zijn. Gebruik hiervoor Boscobello keramisch krachtreiniger. Na het reinigen laat u de tegels drogen.
  • Om tegels op tegels te verlijmen dient u eerst voorstrijk Weberprim bond mono aan te brengen op de bestaande tegels. Dit kan aangebracht worden met een grote verfroller. Door de laag voorstrijk zal de tegellijm straks goed gaan hechten aan de ondergrond. Dit is vooral erg belangrijk bij gladde tegels.
  • Ook belangrijk is een flexibele tegellijm zoals Webercol XXL, Webercol plus comfort of Webercol plus gebruiken (flex). Deze lijm compenseert de bewegingen in de ondergrond en voorkomt dat de tegels bij beweging gaan scheuren.

Voegen van tegel op tegel

Bezoek onze webshop voor al uw materialen om tegels op tegels te plaatsen

Webshop materiaal
tegel op tegel nivelleer weber

Bekijk alle renovatietegels

Op zoek naar renovatietegels specifiek om op een bestaande oude vloer te plaatsen? Bekijk ons ruim assortiment renovatietegels online of in onze toonzaal.

Bekijk alle renovatietegels

Plaatsen

plaatsen