Vloermat en vloermatkader

In ons assortiment vindt u verschillende vloermatten in materialen zoals polypropyleen en polyamide vezels die de schoenen van uw bezoekers grondig reinigen. Dat scheelt kostbare schoonmaakwerkzaamheden terwijl uw inkom er altijd representatief uitziet. De vloermat heeft een vlak of gelijnd oppervlak. Ze worden gemaakt in verschillende diktes, afmetingen en kleuren. De vloermat wordt in een vloermatkader geplaatst en is gemakkelijk in onderhoud door zijn oprolbare structuur. Met een tapijtshampoo kan u de voetmat makkelijk reinigen.

Bekijk alle vloermatten
cleanmid light verimpex

Plaatsingstips vloermat en vloermatkader

 • Doe de test. Stap in de inkomhal van buiten naar binnen en kijk waar u uw voeten plaatst. Baseer u daarop voor de afmetingen van de vloermat. Kies voor een vloermat die minimaal de breedte heeft van de deur. Iets ruimer is beter. Maak de uitsparing in de chape iets groter dan het formaat van het kader zodat het kader er gemakkelijk in past.
 • Hou rekening met de opbouwhoogte van het kader. De deur mag tijdens het openen de bovenste rand van het kader niet raken.
 • Installeer een klokput onder de vloermat om het overtollige dweilwater makkelijk weg te werken. Hou tijdens het betegelen van de put rekening met een minimale afloop zodat het water mooi in het klokputje terecht komt.
 • Plaats geen vloerverwarming onder de vloermat. Sneeuw smelt op die manier sneller en u krijgt de kans niet om het op te ruimen met als gevolg dat u vloermat snel nat wordt.

 

Bij Van den Bossche tegels kan u deze vloermatten bestellen: Cleanmid light, Econotraffic, Tapis dry en Econotapis vilt.

Cleanmid light vloermat

De Cleanmid light profielmat combineert aantrekkelijke looks met hoogwaardige prestaties. Dankzij de unieke samenstelling van technologisch textiel, vernuftige aluminium onderbouw en een veelheid aan kleurmogelijkheden combineert deze mat in elk interieur, woning, winkel of praktijkruimte.

Cleanmid light vloermat
Cleanmid overzicht

Cleanmid light vloermat is een modulair systeem

De Cleanmid light vloermat is uiterst modulair. De vloermat is samengesteld uit aluminium profielen met inlages die combineerbaar zijn met ononderbroken borstel- of schraapprofielen. Flexibele zwarte pvc-stroken aan de onderzijde verbinden het geheel. De stroken zijn op regelmatige afstand geperforeerd om vuil gemakkelijke door te laten. De Cleanmid light voetmat kan gemakkelijk opgerold worden om vuil en stof te verwijderen. De pvc-stroken dienen tevens als geluiddempende antislip-laag. Nog een voordeel van de Cleanmid light vloermat is het uitgebreid kleurenpallet aan droog- en scrubinlages.

Cleanmid light vloermat is uiterst geschikt voor woning, praktijk of winkel

Eigenschappen

 • groot vuil- en vochtopnemend vermogen (> 1000ml/m²)
 • sneldrogend en geluiddempend
 • modulair systeem
 • uiterst duurzaam, weinig slijt
 • aluminium profielen met zwarte harde pvc verbindingsstukken (crack-resistant) en 100% multifilament polyamide
 • geschikt voor woning, winkel of praktijk
 • ook op maat verkrijgbaar: contacteer ons voor meer info

Bij Van den Bossche tegels kan u de Cleanmid light vloermat van Verimpex in onze webshop of in onze materiaalshop bestellen.

Vraag offerte cleanmid light vloermat

Econotraffic vloermat

De Econotraffic vloermat is samengesteld uit rubberstrips afkomstig van recuperatiemateriaal van met nylonvezels doorweven vrachtwagenbanden. De Econotraffic mat wordt gebruikt als harde voetmat. Door zijn harde vezel worden de schoenzolen mooi geborsteld en gedroogd. Deze mat is geschikt voor intensief beloop en zeer duurzaam.

econotraffic verimpex vloermat
econotraffic overzicht

Econotraffic vloermat is uiterst geschikt voor intensief beloop

Door de harde vezel worden de schoenzolen mooi geborsteld en gedroogd op de Econotraffic vloermatDe duizenden nylonvezels aan de oppervlakte vormen een zacht loop- en droogvlak. De Econotraffic vloermat is aangewezen voor middelmatig tot intensief beloop. 

Eigenschappen

 • nylonvezels komen aan het bovenoppervlak van het rubber te voorschijn en geven het kleuraspect aan de vloermat.
 • rubberlagen met ononderbroken weefsellagen, min. 50% gevulkaniseerde massieve rubber, afkomstig van banden. 
 • oppervlak met meerdere weefsellagen van nylonvezels
 • rubbergranulaat onderkant

Bij Van den Bossche tegels kan u de Econotraffic vloermat van Verimpex in onze webshop of in onze materiaalshop bestellen.

Bestel Econotraffic vloermat

Tapis dry vloermat

De Tapis dry vloermat heeft een loopvlak uit polyamide vezels ingeplant in een pvc-rug. Deze mat neemt vuil en vocht op en is speciaal ontwikkeld voor ingangszones. Deze mat is slipvrij door de pvc-rug, gemakkelijk in onderhoud doordat deze mat kan gereinigd worden met een tapijtshampoo.

Tapis dry vloermat zwart
tapis dry overzicht

De Tapis Dry is een volle vloermat met aandacht voor gebruiksgemak en budget

Eigenschappen

 • loopvlak uit polyamide vezels ingeplant in een pvc-rug gekleefd op een onderlaag in pvc schuim.
 • Tapis Dry neemt vuil en vocht op en is speciaal ontwikkeld voor ingangszones
 • makkelijk te onderhouden
 • verkrijgbaar in verschillende standaardmaten of op maat versneden: contacteer ons voor meer info

Bij Van den Bossche tegels kan u de Tapis dry vloermat van Verimpex in onze webshop of in onze materiaalshop bestellen.

Bestel Tapis dry vloermat

Econotapis vilt vloermat

De Econotapis vilt vloermat heeft een gelijnd loopvlak uit polypropyleen vezels die ingeplant zijn in een latex-rug gekleefd op een onderlaag in pvc schuim. Deze voetmat neemt vuil en vocht op en is speciaal ontwikkeld voor ingangszones. Door de rubberen onderlaag is de Econotapis vilt geluiddempend. De Econotapis Vilt is een volle vloermat met aandacht voor gebruiksgemak en budget.

Econotapis vilt verimpex
econotapis vilt overzicht

Econotapis vilt vloermat is de budgettaire oplossing voor elk vocht- en vuilprobleem

Eigenschappen

 • loopvlak uit polypropyleen vezels ingeplant in een pvc-rug gekleefd op een onderlaag in pvc schuim
 • neemt vuil en vocht op en is speciaal ontwikkeld voor ingangszones
 • geluiddempend door rubberen onderlaag
 • makkelijk te onderhouden
 • verkrijgbaar in verschillende standaardmaten of op maat versneden: contacteer ons voor meer info

Bij Van den Bossche tegels kan u de Econotapis vilt vloermat van Verimpex in onze webshop of in onze materiaalshop bestellen.

Bestel Econotapis vilt

Vloermatkader

Een losliggende voetmat op de vloer is onveilig. Om ongelukjes te vermijden werkt u best de mat in de vloer in. Om de aansluiting tussen uw vloer en de voetmat mooi af te werken gebruikt u daarom een inbouw vloermatkader.

Nieuw aluminium zwart vloermatkader

Nieuw in ons assortiment, de aluminium zwart geanodiseerde matkaders. Ideaal voor een donkere tegelvloer of als opvallend accent op een licht gekleurde vloer! Bestel matkaders in onze webshop of materiaalshop.

Bekijk alle vloermatkaders
zwart vloermatkader

Matkader op maat

Wij hebben vloermatkaders in verschillende afmetingen en kleuren in ons assortiment. Graag een matkader op maat? Contacteer ons voor meer info

Contacteer ons
vloermatkader

TIP een klokputje in de inbouw vloermat

Een goede tip bij het plaatsen van uw inbouw voetmat is het verwerken van een klokput in de vloer om zo het overtollige water bij het dweilen weg te werken.

Bekijk alle klokputjes
klokput in inbouw vloermat

Plaatsen

plaatsen