XXL renovatietegels plaatsen

Renovatietegels, ook XXL of ultra dunne keramische tegels genoemd, zijn eigenlijk keramische tegels met een dikte van 3.5, 5.5, 6.0 of 6,5 mm. De superlichte ultradunne XXL tegel wordt verstevigd met een glasvezelnet op de achterzijde.

Deze dunne tegel heeft veel voordelen bij renovatie van een tegelvloer. De geringe dikte laat toe tegel-op-tegel te vloeren en toch uw vloerniveau slechts met enkele millimeters te verhogen.

XXl renovatietegels

Een nieuwe vloer zonder de bestaande vloer uit te breken?
Zeker met onze XXL & renovatietegels!

Omwille van hun exclusieve formaten worden deze tegels ook steeds meer en meer gebruikt voor plaatsing op een nieuwe chape. Dit productieproces laat toe tegels te maken op grote formaten wat in gewone keramiek niet mogelijk is.

Download technische handleiding voor XXL tegels

Wenst u graag te starten met het plaatsen van groot formaat tegels? Contacteer een tegeladviseur of download de praktische handleiding voor het plaatsen van XXL renovatietegels.

Download GRATIS de gids XXL renovatietegels plaatsen

Verplaatsen van XXL tegels met speciaal frame

Voor het veilig verplaatsen van de renovatietegels van ZER0.3, in de formaten 100x300 cm, is een speciale frame te koop op aanvraag.

Meer info over frame ZERO.3
verkoop frame XXL

Snijden van XXL-renovatietegels met de Kera-cut

Voor het verwerken en snijden van de XXL-renovatietegels van ZER0.3 gebruikt u de handige tegelsnijder Kera-cut van Sigma.

De Kera-cut is een stevige aluminium balk waar langs een snijwiel bevestigd is. Deze tegelsnijder snijdt XXL-renovatietegels met een dikte tussen 3 mm tot 10 mm en een lengte van 156 cm.

Lees meer over de werking van de Kera-cut

Bekijk het volledig Kera-cut assortiment
kera-cut

Hoe betegel ik op een bestaande vloer? Bekijk deze handige instructievideo

Hoe betegel ik op een bestaande wand? Bekijk deze handige instructievideo

Rechthoekige opening maken met ZER0.3

Inspiratievideo verwerken renovatietegels

Ook interessant

Plaatsen

plaatsen