Zware tegels tillen en verplaatsen met een tegelheffer

Sommige tegels kunnen best zwaar zijn, denk maar aan keramische terrastegels van 2cm dik. Hoe kan u het best deze zware tegels tillen en verplaatsen? Om u een handje te helpen bestaan er verschillende tegelheffers op de markt. De meest gekende tegelheffer is de verstelbare tegelheffer waarbij u met behulp van verstelbare klemmen de tegel vastpakt en verplaatst. Daarnaast is er ook nog de zuigheffer met rubberen zuignaps, de zuigheffer met pompsysteem en de zuigheffer met elektrische pulse. We bespreken al deze tegelheffers uitgebreid en bekijken de voor- en nadelen van elke tegelheffer zodat u de beste keuze kan maken.

Verstelbare tegelheffer

Met een verstelbare tegelheffer klem je de tegel langs de zijkanten vast met verstelbare klemmen. Het is een snel regelbaar systeem voor tegels van min. 30 tot 50 cm en van 50 tot max. 120 cm. De handgreep blijft gecentreerd ongeacht de breedte van de tegel. In tegenstelling tot de tegelheffers met zuigsysteem kan u met deze regelbare tegelheffer alle soorten materialen tillen ongeacht of de oppervlak effen of ruw is.

Met een tegelheffer van 30-50cm is de draagkracht max. 50 kg, ideaal voor zware en ruwe tegels.

Bestel manuele verstelbare tegelheffer
Manuele verstelbare tegelheffer

Zuigheffer met rubberen zuignaps

Met een zuigheffer met vacuüm zuignaps kan u tegels snel, gemakkelijk en veilig tillen. De rubberen zuignaps zijn vooral geschikt voor grote vlakke en gladde materialen, zoals vlakke keramische tegels en natuursteen. Dankzij de stevige handgreep hebt u altijd een goede grip. Een nadeel aan dit vacuüm systeem is dat de zuigkracht vermindert naarmate de oppervlak ruwer wordt. Grove natuursteenafwerkingen of keramische tegels met structuur zal u hier niet gemakkelijk mee kunnen tillen. Hoe meer zuignaps, hoe groter de draagkracht.

Een tegelheffer met 2 zuignaps zal bijvoorbeeld een draagvermogen hebben van max. 55 kg.

Bestel zuigheffer met rubberen zuignaps
Zuigheffer met rubberen zuignaps

Zuigheffer met pompsysteem

De Zuigheffer met pompsysteem produceert een onderdruk onder de zuigschijf waardoor de tegel vacuüm wordt gezogen. Wanneer u de tegel wilt plaatsen, drukt u op de decompressieknop. De druk wordt onmiddelijk gelost en de tegel kan op die manier snel en gemakkelijk op zijn plaats gezet worden. Nog een voordeel van dit systeem is dat de zuigheffer niet enkel geschikt is voor vlakke en gladde oppervlakken, maar tevens ook licht gestructureerde tegels kan tillen zonder verlies van zuigkracht.

Bij dit systeem is er een beschermende koffer inbegrepen. Deze tegelheffer met diameter van 20cm is geschikt voor het tillen van zware tegels tot max. 95kg in horizontale richting. Tijdens verticaal tillen bedraagt de capaciteit max. 85kg.

Bestel zuigheffer met pompsysteem
zuigheffer met pompsysteem

Zuigheffer met elektrische pulse

De Zuigheffer met elektrische pulse tilt de tegel met gemak terwijl de elektrisch aangedreven pulse of trillingen ervoor zorgen dat de tegellijm evenredig verdeeld wordt onder de tegel. U voorkomt op die manier luchtbellen in de lijm en dit zorgt ervoor dat de tegel nog beter hecht. De elektrische trillingen kunnen geregeld worden via het draaiwiel op het apparaat. Met de bijgeleverde handige trilplaat in de vorm van een driehoek kan u gemakkelijk de hoeken van de ruimte bereiken. Deze tegelheffer is geschikt voor vlakke en gladde keramische tegels en natuursteen.

Bij dit systeem is ook een oplader en opbergkoffer inbegrepen. De draagkracht van de zuigheffer met elektrische pulse bedraagt max. 25kg

Bestel zuigheffer met elektrische pulse
Zuigheffer met elektrische pulse

Plaatsen

plaatsen