Hongaarse punt

De Hongaarse punt of chevron is een legpatroon die gebaseerd is op het visgraat legpatroon met als verschil dat de tegels hier in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst worden met in het midden een rechte naad.

De Hongaarse punt staat ook bekend als sergeantstrepen omdat het lijkt op de strepen op een legeruniform die de rang van de sergeant aanduiden.

Tegel op afbeelding: Experiment

Bekijk alle Hongaarse punt tegels
Experiment

Hongaarse punt terug trendy

Dit Hongaarse punt legpatroon is weer helemaal terug trendy en wordt toegepast in zowel moderne als klassieke interieurs. Het geeft de ruimte een dynamische uitstraling en interessante contrasten. Dit chevron legpatroon kan u creëren met alle soorten materialen zoals keramische tegels, natuursteen, zelliges en cementtegels.

Een houtlook vloer in een Hongaarse punt legpatroon gecombineerd met strakke witte muren geeft een mooi en tijdloos effect. Maar ook op badkamer- of keukenwanden geeft dit legpatroon een origineel accent.

Tegel op afbeelding: Knot

Bekijk alle Hongaarse punt tegels
Knot

Verschil tussen Hongaarse punt en visgraat

Bij Hongaarse punt  liggen de tegels in een hoek van 45 of 60 graden met in het midden een rechte naad. Dit doet denken aan de sergeantstrepen.

Bij een Visgraat liggen de tegels in een hoek van 90% schuin en haaks tegen elkaar. Dit doet denken aan de graat van een vis.

verschil visgraat en Hongaarse punt legpatroon