Terug naar overzicht

Realisatie met onze tegels

25 Aug 2023

Bekijk deze mooie realisatie met onze tegels.

Villa in Bornem incl. vakantiegevoel

Een mooie ligging, een studio voor de schoonouders en een nieuw architecten kantoor, dat waren de wensen van Dimitri Van den Bossche, bouwheer en mede-zaakvoerder van BAO-architecten.

Gevel in versneden XXL tegels

De voorkant van de villa oogt zeer strak. Door de gevelbekleding door te trekken naar de garagepoorten verdwijnen deze als het ware uit het zicht wat een strak en modern resultaat oplevert. De gevel heeft een opvallende structuur van beige tegelpatroon in XXL tegels met een dikte van amper 35 mm. De wit beige bekleding met XXL tegels geeft ook een mooi contrast met de donkere glaspartijen. “We proberen bij elke opdracht een antwoord te bieden in de vorm van een uniek en doordacht ontwerp”, vertelt Dimitri. Daarbij gaat speciale aandacht naar licht, zicht en ruimte. Verder hechten we extra belang aan het materiaal en de details.

Bekijk alle XXL tegels
Villa in Bornem 01
Villa in Bormen 02

Inkomhal met hotel allures

De deuren van de inkomhal doen denken aan deuren in hotelkamers. Daarbij keert het motief als vast patroon terug zoals in de buitengevel. De bouwheer liet hiervoor bij ons deze Grote XXL tegelplaten in verschillende formaten verzagen. Dit patroon met XXL tegels werd ook toegepast in de muurbekleding van het kantoor en in de vloertegels doorheen de villa. 

Contacteer ons voor verzagen van keramische tegels
Villa in Bornem 06
Villa in Bornem 07
Villa in Bornem 08

Mini-spa met maxi wellness gehalte

De badkamer is voorzien van een kwartsieten lavabo en design regendouche. Het is een open badkamer met een zwarte glazen wand en een vrijstaand bad in solid surface dat aanvoelt als een mini-spa met een maxi wellness gehalte. Ook hier is er gekozen voor hetzelfde materiaal als de voorgevel, de XXL tegel Experience zer0.3 plus beige tenue.

Bekijk alle XXL tegels
villa in bornem 09
villa in bornem 10
villa in bornem 11

Zwembad met extra vakantiegevoel

Het zwembad op de eerste verdieping heeft zicht op de tuin via een glazen plaat. Dit detail geeft een extra vakantiegevoel. De prachtige steeneiken bomen maken het plaatje af. Vervolgens neemt een buitentrap u mee naar beneden. Om uniformiteit met de voorgevel te bereiken werd de achtergevel inclusief afwerking van het zwembad en trap met hetzelfde materiaal bekleed, namelijk de XXL tegel Experience zer0.3 plus beige tenue.

Meer info over zwembad afwerking
villa in Bornem 03
villa in Bornem 04

Stairway to heaven

De trap die de tuin met het zwembad en terras op de eerste verdieping verbindt werd ook bekleed met hetzelfde materiaal als de voorgevel. Dit geeft visueel een rustige en neutrale uitstraling aan het gebouw. Zowel het terras, de leefruimte, de slaapkamer als het zwembad geven zicht op de meer dan 2000 vierkante meter groene tuin. Deze trap brengt u letterlijk naar de zevende hemel met een prachtig uitzicht en een heerlijk vakantiegevoel.

Contacteer ons voor passende traptreden bij al uw vloertegels

Meer info over trapbekleding met keramische tegels
villa in Bornem 05

Meer beelden van deze realisatie

Laat u inspireren door enkele mooie beelden van deze villa in Bornem met onze tegels.

villa in bornem 12
villa in bornem 13

Nood aan nog meer inspiratie? 

Vraag ons tegel inspiratieboek aan en blader door onze collecties keramische tegels en natuursteen of bekijk inspirerende beelden op onze inspiratiepagina.

Vraag tegel cataloog aan
vraag tegel cataloog aan