Terug naar overzicht

Terrastrends

25 Aug 2023

Alle terrastrends van 2023 gebundeld.

Natuurlijk natuursteen

Natuursteen is al enkele jaren erg populair en kan zeker niet ontbreken in de terrastrends van 2023. Duurzaamheid en biodiversiteit zijn vandaag belangrijke elementen in een natuurlijke tuin en daar past natuursteen perfect bij.

Tegel op afbeelding: Diorite

Bekijk alle natuursteen
diorite graniet

Een natuurlijk tuin is niet perfect. We kiezen niet meer voor perfectie in terrastegels maar eerder voor tegels met leven en structuur. Natuursteen heeft een prachtige structuur en zal door de jaren heen steeds mooier worden. Natuursteen wordt geleefd! Het is een warm en authentiek materiaal dat in zijn pure vorm mooi aansluit op een natuurlijke tuin.

Tegel op afbeelding: Breccia Verde

Bekijk Breccia Verde
breccia verde

Drempelloos leven

Dit jaar wordt het een speciale zomer, voor de meesten onder ons, een zomer in eigen tuin. Net daarom is het buitenleven extra belangrijk en gaan we steeds vaker onze tuin inrichten als een onderdeel van onze leefruimte. De tuin wordt nu meer dan ooit het verlengstuk van onze leefwereld.

Tegel op afbeelding: Volcano white

Bekijk alle keramische tegels voor binnen en buiten
volcano white

Dit kan gerealiseerd worden door de stijl van de woning door te trekken tot in de tuin met keramische tegels van 2cm dik voor binnen en buiten. Deze tegels zijn kleurvast, vorstvrij en zijn voorzien van een anti-slip laag. Om deze overgang drempelloos te laten verlopen is het ACO Garden Euroline Discreet Inox BFL-systeem (barrier-free living) de perfecte oplossing. Dit systeem zorgt ervoor dat overtollig regenwater snel en gemakkelijk kan weglopen. Bovendien wordt dit systeem naadloos in uw terras geïntegreerd. Contacteer ons voor meer info.

Om het hele jaar door te kunnen genieten van uw tuin kan er ook gekozen worden om te werken met overkappingen of buitenkamers. Ook planten die het hele jaar groen blijven of verschillende seizoenen bloeien zorgen voor levendigheid en kleur in de tuin.

Tegel op afbeelding: Boost white

Bekijk alle keramische tegels voor binnen en buiten
boost white

In de mix

Onze wereld is Kleiner geworden. Het vliegtuig nemen naar een verre exotische bestemming zit er dit jaar niet meer in. Maar laat dat u niet tegen houden om thuis het vakantiegevoel te creëren! Deze trend staat voor een mix van materialen, werelden en culturen. In de tegelwereld uit zich dit in tropische houtlook tegels.

Tegel op afbeelding: Travel southgold

Bekijk alle houtlook terrastegels
travel southgold

Een combinatie van verschillende planten, zowel exotisch als inheems dragen bij tot het vakantiegevoel. Een verzameling Lokale en globale accessoires geeft een zomerse sfeer. U merkt het, het zit hem allemaal in de mix!

Bekijk alle houtlook terrastegels
travel

Rust en eenvoud

De tuin is vaak een intiem plekje waar we de stilte terug vinden en ons onthaasten van de dagelijkse drukte. Rust en eenvoud vindt u terug in de scandinavische stijl. Daar staat de kleur wit centraal, afwisselend met zwart en grijs. Maar ook pasteltinten vinden hun weg in deze stijl. Een houten terras geeft een warmte toets aan dit geheel. Liever geen echt hout omwille van het bijhorend onderhoud? Houtlook is dan de ideale de oplossing.

Tegel op afbeelding: Bio select oak

Bekijk alle houtlook terrastegels
bio select oak

Kies voor eenvoudig moderne tuinmeubels. Leg de nadruk op de accessoires en hou het verder rustig in de tuin. Warme natuurlijke materialen voelen zich thuis in deze tuin. Een vuurschaal maakt het plaatje compleet! Zo geniet u ook op frissere zomeravonden op uw terras van een lekker wijntje.

Tegel op afbeelding: Waterfall

Bekijk alle zwarte en antraciete terrastegels
waterfall

Landelijke stijl

De landelijke stijl is in 2023 nog nooit zo populair geweest. Een landelijk terras bestaat vooral uit tegels met een ouderwetse en verweerde uitstraling die in verschillende patronen gelegd worden. Romeins legpatroon past perfect in deze stijl. Er kan gekozen worden voor natuursteen dallen of kasseien, maar ook keramische tegels geïnspireerd op de oude Franse vloeren geven de landelijke stijl een tijdloos karakter.

In een landelijke tuin zijn er vaak meerdere zitjes en hekjes of romantische muurtjes met Klimrozen. Ook een vijver met fontein vindt u soms terug in een landelijk geïnspireerde tuin. De tuinmeubelen zijn vaak uit hout of gietijzer. Ook terracotta aardewerk of rieten manden zijn niet weg te denken uit de landelijke stijl.

Tegel op afbeelding: Pietra di ostuni

Bekijk alle landelijke keramische terrastegels
pietra di ostuni

Look-a-like

Bent u fan van de uitstraling van natuursteen maar staat u niet te springen voor het onderhoud dat erbij hoort? Dan is de imitatie tegel uw ding! Belgische blauwe steenlook, ceppo di gre imitatie, houtlook, leisteen effect, betonlook, u kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een look-a-like variant van.

Bekijk alle Houtlook

Bekijk alle Ceppo imitatie

Bekijk alle Belgische blauwsteen look

Bekijk alle Leisteenlook

Bekijk alle Betonlook

Bekijk alle keramische terrastegels
bluestone black rondine