Terug naar overzicht

Trend alert: dit zijn de tegeltrends voor 2023

25 Aug 2023

Met een delegatie van het Van den Bossche-team zijn wij de tegeltrends voor 2023 gaan spotten in Italië.

Cersaie is de jaarlijkse tegelbeurs die doorgaat in Bologna, Italië, de referentie voor kwaliteit en innovatie in de tegelbranche. Tegelfabrieken, Keramische industrieën, kraan- en sanitair producenten komen van over de hele wereld samen om hun nieuwe producten voor te stellen. Op de beurs kiest Van den Bossche tegels dan de mooist collecties uit, van de tegelbeurs naar onze toonzaal en uiteindelijk tot in uw interieur, knap toch?

Indruk met een opdruk

Is het echt 3D reliëf of is het een print? Om dat te ontdekken zal u de tegel moeten aanraken, want tegenwoordig zijn de prints op de tegels zo realistisch dat u op het eerste zicht het verschil niet zal ziet. Golven, lettertypes en grafische vormen worden in 3D toegepast of gewoon realistisch geprint.

Bekijk deze collectie
wandtegel reliëf

Handgemaakt

Handgemaakt is de trend. Iedereen wil het tegenwoordig! een unieke uitstraling in zijn of haar interieur. Op vlak van tegels zien we terrazzo stukjes die net op stukjes gekleurd papier lijken. Verfspatjes en geschilderde motieven, bloemen en bladeren, mooie gradients. Deze originele prints geven de tegel de uitstraling van een handgemaakt product. Ook ambachtelijk handgemaakte tegels van vroeger komen terug in keramische vorm, zoals terracottategels en kasteelstenen, vaak geplaatst in Romeins patroon.

Alle terracotta tegels
handgemaakt

Blauw en groen

De kleuren blauw en groen domineren de tegelbeurs. In mozaïeken als in keramische tegels, schitteren blauw en groen in combinatie met bruin, koper en roest tinten.

Alle blauwe en groene tegels
Blauw en groen
blauwgroen
blauw

Terrazzo XXS

Naast de XXL terrazzo heb je dit jaar ook de mini XXS terrazzostukjes. Een mooi voorbeeld is de collectie Masterpiece van LEA ceramiche. Deze collectie werd ontworpen door de art director van het befaamde merk Kartell.

Alle mini terrazzo tegels
masterpiece

Subtiel laklaagje

Een wederkerend effect dat opviel op de Cersaie beurs is het laklaagje dat subtiel op bepaalde motieven werd geplaatst. Florale wanden, die op behangpapier lijken, met een glossy accent is vandaag the way to go.

Bekijk tegels met een laklaagje
subtiel laklaagje
subtiel laklaagje

Ceppo

Een blijvertje is de ceppo di gre look. Als wandtegel of als vloertegel, de ceppo nam enkele jaren geleden zijn intrede in de interieurwereld en is sindsdien niet meer weg te denken in onze interieurs. Ook als buitentegel wordt de ceppo toegepast in 2cm dikte.

Alle ceppo tegels
ceppo

Roest en roodbruin

De roest, roodbruine kleur keert dit jaar terug in volle glorie. In terracotta imitaties, in roestvlekjes op geoxideerde tegels, in kleine wandtegels en zelfs in een glossy versie dat doet denken aan de blinkende fineerlaag op tv kasten van de jaren 60.

Alle rode en bruine tegels
terracotta

Pastel

Pasteltinten komen in 2023 ook terug. Deze kleuren worden toegepast op wandtegels in geometrische, vierkant en langwerpige vormen.

Alle smalle wandtegels
pastel
pastel
pastel 1

Marmerlook XXL

De marmeren tegelplaten blijven groot en bestaan nu in nog meer kleurvarianten.

Alle marmerlook tegels
marmerlook
marmer

Travertin look

Travertino titanium is het nieuwe marmer dat door menig interieurarchitecten en interieurliefhebbers wordt toegepast. We zien deze stijl overal verschijnen: van keukenwerkbladen tot inloopdouches, salontafeltjes tot lavabo’s.

Maar aan travertin natuursteen hangt een prijskaartje en deze natuursteen heeft ook een specifiek onderhoud nodig. Op de beurs ontdekten we de keramische travertin look tegel. Deze travertin look stal de show! Door de gedetailleerde tekening, de natuurlijk kleuren en de verschillende formaten lijkt deze travertin look niet van het echte werk te onderscheiden. Een topper die wij in onze collectie opgenomen hebben. Ontdek de Dorica collectie op onderstaande knop.

Travertin look tegels
Travertin
travertin