Terug naar overzicht

Voorraadproblemen in de bouwsector

22 Apr 2022

Update 22 maart 2022

Bevoorrading grondstoffen en gasprijs

De oorlog in Oekraïne heeft voor veel industrieën een impact. Voor de keramische industrie komen belangrijke grondstoffen om deze keramische tegels te maken veelal uit Oekraïne. De bevoorrading van deze grondstoffen is omwille van de huidige situatie niet gegarandeerd.

Ook de aanhoudende stijgingen van de gasprijs zorgt ervoor dat het produceren van keramische tegels aan de huidige prijszetting onverantwoord wordt. 

Door deze factoren overwegen verschillende fabrikant-leveranciers de productie tijdelijk op te schorten en voorziene producties uit te stellen.

Vanaf komende week gaan we onze prijsetiketten in de toonzaal vervangen door etiketten zonder prijzen, maar met een QR code waarmee u doorgelinkt zal worden naar onze website met adviesprijzen. Buiten de prijs kan u daar ook alternatieve formaten, technische informatie of technische fiches raadplegen. 

We herinneren u aan de geldigheid van 7 dagen voor onze offertes. Prijzen zijn gegarandeerd mits aflevering binnen 90 dagen na orderdatum, nadien worden prijsstijgingen doorgevoerd.

We adviseren u hiervan gebruik te maken, zodat stockbreuken opgevangen kunnen worden en we voorraad voor u kunnen blokkeren.

Wenst u meer informatie? Contacteer ons via onderstaande knop.

 

Dank u voor uw begrip,

Het Van den Bossche-team

Contacteer ons

Voorraadproblemen in de bouwsector?
Niet met onze stocktegels.

Zoals u misschien al gemerkt hebt zijn er moeilijkheden om aan bepaalde bouwmaterialen te geraken vanwege de stijgende grondstofprijzen. Ook in de tegelsector is het een hele uitdaging om onze voorraden op peil te blijven houden. Het is vandaag niet gemakkelijk om bepaalde tegels in de juiste hoeveelheden op tijd binnen te krijgen. Stockbreuken zitten eraan te komen. Vooral voor producten op order kunnen de productietermijnen van de fabrikanten vaak oplopen.

Wat doen wij hier aan?

  • Wij blijven onderhandelen met onze leveranciers om u het assortiment te kunnen blijven aanbieden aan de juiste prijzen.
  • Wij hebben al een strategische stock aangelegd om de komende maanden te overbruggen.

Wat kan u hier aan doen?

  • Kies voor tegels die op voorraad zijn. Zo wint u tijd en komt u niet voor verrassingen te staan wanneer uw tegels plots niet meer tijdig of helemaal niet meer geleverd kunnen worden.
  • Geef bestellingen ruim op voorhand door indien het gaat over tegels op order. Zo bent u zeker dat de tegels op tijd bij u zijn.

De positieve noot in dit verhaal is dat we reeds een strategische stock aangelegd hebben om de komende maanden te overbruggen. U kan dus met een gerust hart rekenen op onze grote voorraad stocktegels aan de juiste prijzen.

Bekijk stocktegels