Blauwe steen

Blauwe hardsteen is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van zeelelies (crinoïden), diertjes met een kalkskelet die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de afzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop van miljoenen jaren de blauwe hardsteenlaag. De steen is dus een aaneenkitten van crinoïden. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten.

Deze Belgische Blauwe steen is geschikt voor alle gebruik in binnen- en buitentoepassingen: vloer-, wand- en trapafwerking in individuele woningen.

Op Blauwe steen worden zeer veel verschillende afwerkingen toegepast: geschuurd, gevlamd, verzoet, vintage, antico, diamantgezaagd enz.

 

Belgische Blauwe steen onderhouden

Of je nu binnenshuis of buitenshuis een vloer in Blauwe Belgisch hardsteen hebt, in alle gevallen is het raadzaam deze met regelmaat en met aangepaste producten te onderhouden en bij contact met allerhande vuil, olie, vet en water zo snel mogelijk te reinigen. Blauwe steen is namelijk een poreuze steensoort en neemt eenvoudig vuil op. Eenmaal het vuil is ingetrokken in de steen, is het dan ook moeilijk om deze nog volledig te verwijderen.

Belgische Blauwe steen onderhouden

Bekijk alle producten van deze collectie

Producten bekijken

Inspirerende beelden

vorige
volgende