Zelliges

In Marokko kan je er niet naast kijken, overal zie je ze: de wandtegeltjes genaamd ZELLIGES. 

Waar worden zelliges gemaakt

Zelliges worden gemaakt in de streek van de stad Fez in Marokko en zijn vervaardigd uit terracotta.

Hoe worden Marokkaanse zelliges gemaakt

De Marokkaanse zelliges worden geproduceerd volgens de traditionele methoden. De terracotta wordt na een eerste bakproces geëmailleerd om vervolgens nog één keer gebakken te worden. Na de productie worden de zijkanten met een scherpe bijl schuin gekapt; zo kan men zelliges met een smalle voeg plaatsen. 

De artisanale uitstraling van de zelliges is heel duidelijk te zien: geen enkel tegeltje is hetzelfde. Mediterrane nonchalance die je doet dromen van de Marokkaanse zon!

zelliges

Ambachtelijk zelliges

De zellige is het tegenovergestelde van de gebruikelijke vlakke industriële tegel want ze worden ambachtelijk gemaakt. De wandtegels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Deze traditionele tegeltjes passen zowel in een modern als in een landelijke interieur. In authentieke keukens of oosters geïnspireerde badkamers geven deze 10x10 tegeltjes een unieke uitstraling aan uw ruimte.

Onderhoud van zelliges

Een behandeling met Lithofin vlekstop W is wenselijk om het onderhoud te vergemakkelijken.

zelliges

Zelliges bij Van den Bossche tegels

U vindt bij ons de kwaliteit waar u op staat, maar u betaalt er geen cent te veel voor.

Wij kiezen steeds voor betrouwbare leveranciers die producten brengen die hun degelijkheid al bewezen hebben. Tevens kopen wij alle tegels verstandig in. Zonder tussenpersoon importeren wij onze tegels rechtstreeks vanuit o.a. Italië, Spanje en China. Daarom kunnen wij u de tegels aanbieden voor een correcte prijs.

Laat u inspireren door deze artisanale zelliges online of in onze toonzaal. Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak via www.tegel.be/afspreken. Onze tegeladviseurs verwelkomen u graag in onze ruime toonzaal en buitentoonpark en geven advies en tips waar nodig.

Bekijk alle producten van dit merk

Producten bekijken

Inspirerende beelden

vorige
volgende